Kaj poje prva dama Združenih držav je navadno precej velika stvar. Prva dama nekako določi “kulinarični ton” ne samo Bele hiše, temveč celotne države, medtem ko služi kot FLOTUS, v skladu z NPR. Na primer, Michelle Obama je s svojim vrtnarjenjem spodbudila državo, da naj ljudje jedo zdravo. Druge prve dame pred njimi so prav tako pripravile kulinarične izjave, ki so se običajno postavljale v skladu s politično klimo v času predsedovanja njihovega moža. Tako je Eleanor Roosevelt služila med veliko depresijo in ohranila svoj jedilnik preprost, da se niso ljudje zgražali, da ostaja denar samo za Belo Hišo, Jackie Kennedy pa je prinesla prefinjenost in francosko kuhinjo v Belo hišo.

Kljub temu pa jedilnik Melanie Trump še ni povsem razkrit in še ne vemo veliko o tem, koliko vpliva v Beli Hiši ima njena prehranjevalna navada, če sploh obstaja. Tukaj je vse, kar vemo do sedaj, o tem, kaj prva gospa poje.

Nekaj je znano, baje da ima Donald rad McDonalds?

SMUTIJI

Verjetno ni veliko presenečenje, da Melanija obožuje lahkoten in zdrav zajtrk, pogosto z (določeno) zelenjavo kot njen prvi obrok dneva. Pred nekaj leti je na družabnem omrežju delila fotografijo, na katerem je bil zelen smuti z naslovom “Vsak dan okusen in zdrav zajtrk”. Nekdanji model pravi, da uporablja le sveže in ekološko sadje in zelenjavo, in njen poseben recept zahteva špinačo, zeleno, korenje, borovnice in jabolka. Vse to zmeša z jogurtom brez maščob, pa tudi z jabolčnim sokom in pomarančnim sokom, doda olivno olje, laneno seme, omega-3 dodatke in vitamin D.

KOSMIČI

Zelen smuti je lahko najboljša izbira za zajtrk, vendar ni njena edina izbira. V tistih dneh, ko ji ni do tekočega zajtrka (če povemo z drugimi beseami, ko se zbudi lačna in hoče več hrane, kot pa tekoči zajtrk), ima rezervni načrt – in to so presenetljivo kosmiči, seveda tisti brez dodanega sladkorja. Ali pa se prva dama odloči za ovseno kašo, bogato z vlakninami z nekaj gozdimi sadeži.

Po reviji Zdravje je ovsena kaša eden izmed najbolj zdravih načinov za začetek vašega dneva – še posebej za vaše srce – dokler se ne odločite za tiste sladke, aromatične sorte, ki prihajajo v pisanih paketih. Preverite vsebnost sladkorja, vedno.

SADJE

Nadaljujoč z njenim trendom izjemno zdravega prehranjevanja, Melania poje veliko sadja. In z veliko dejansko mislimo veliko – poročalo se je, da poskuša vsak dan vsak dan zaužiti sedem sadežev, organskega izvora. Čeprav dober del tega verjetno prihaja iz njenega pogosto omenjenega zelenega smutija, obstaja velika verjetnost, da poseže po sadju tudi, ko pride čas malice.

Sedem sadežev lahko zveni veliko, vendar so raziskovalci ugotovili, da lahko dnevno pojeste več kot pet obrokov, med vmesne obroke pa lahko dodate tudi sadje in nekaj zelenjave, kar  znatno zmanjša tveganje za več zdravstvenih težav, vključno s srčnimi napadi in rakom. Ocenjuje se, da bi vsak dan na svetu vsak dan po desetih dnevih oskrbe sadja in zelenjave vsako leto preprečili milijone prezgodnjih smrti.

MANJ ZELENJAVE

Melanija je ljubiteljica sadežev, vendar je prva dama nekoliko bolj selektivna, ko gre za zelenjavo, ki jo uživa. Na videu na Martha Stewart šovu, so pripravili Donaldovo najljubšo jed – sendviči iz mesa. Melanija je rekla, da ne je čebule in ne mara artičok, zato tega v njen sendvič niso dodali. Edina zelenjava, ki jo je dovolila v svojem sendviču, je bila krompirja.

Čeprav ona morda ne želi jesti nekaterih vrst zelenjave, se Melanija zaveda pomembnosti, da jih vključi v svojo prehrano. “Spodbujam vas, da še naprej uživate veliko zelenjave in sadja, tako, da boste odraščali v zdrave ljudi in tako skrbeli za sebe,” je rekla skupini otrok med dogodkom 2017 na vrtu v Beli hiši. Ta dan je otrokom pomagala pri pridelavi solate iz ohrovta, graha, redkev in gorčice. Nato so posadili zelje, cvetačo, repo in korenje in s tem ohranjali ljubljeni vrt družine Obame.

HITRA HRANA

Melanija običajno preferira jesti zdravo (kot smo že omenili), vendar se nam zdi, da bo tako kot vsi ostali kdaj obiskala restavracijo s hitro prehrano – ali pa morda le, ko bo zares hrepenela po mastnem hamburgerju. Leta 2017 je Melania potovala v Teksas, kjer se je srečala z žrtvami in prvimi odzivniki po hurikanu Harveyju. Med potovanjem skozi močno poškodovano območje sta skupaj s Karen Pence, soprogo podpredsednika Mike Pence, kosili na izvirni lokaciji Whataburger v Corpus Christi. Medtem, ko ima Whataburger nekaj bolj zdravih solatnih možnosti v svojem meniju, mislim, da je jasno, da se je razvajala s sočnim cheeseburgerjem in vsaj z nekaj mastnega krompirčka, kajne?