Jaz, ki tole pišem, moje ime ostaja skrivnost. Samo povem naj vam, da sem zelo zelo dober pri nasvetih glede zmenkov in ljubezenskih težav. Bil sem na več zmenkih, kot jih lahko naštejem in iz premnogih sem se kaj tudi naučil. Zato vam lahko, moškim, pomagam pri vaših tegobah z ženskami, ki so tako zelo komplicirana bitja. Pomagam vam lahko tudi osvojiti še najzahtevnejšo žensko. Kar berite naprej.

V tem članku bomo govorili o tem, kako se soočiti z zavrnitvijo s strani ženske. Vsi moški mislimo, da smo je že navajeni, ker smo bili vsi verjetno že kdaj zavrnjeni, ko smo šli na zmenek. Dogajalo se bo še naprej, še posebej če smo samski ali smo pravkar postali samski. Tudi če ste očarljiv, neverjetno šarmanten in imate dobro službo, lepo hišo in veliko denarja, se to definitivno bo zgodilo.

In to je dvojno res, če pogledamo na primer Tinder, ki je ena izmed največjih strani za zmenkarije. Zmenki preko interneta so super, ker je toliko izbire. Po drugi strani pa je zaradi več izbire še več zavrnitev. Med vašim enkratnim obiskom Tinderja boste naleteli na kar 150 žensk, med katerimi vam bo morda ustrezalo 5 ali 10 žensk. Med temi ženskami vas jih bo zavrnilo 8 ali 9 od desetih.

Mnogi moški to težko prebavijo. In posledično zaprejo svoje Tinder račune zaradi jeze in ponižanja. Ti moški potem v resničnem življenju ne povabijo na zmenek žensk, ki se jim zdijo zanimive, ker so prepričani, da bodo spet zavrnjeni. Tako so v življenju nesrečni, ker negiranje svojih lastnih želja je zelo utrujajoče.

Zelo veliko empatije gojim do teh moških, ki se jim zaradi teh nepomembnih oziroma manj pomembnih zadev niža samozavest. Ki zaradi zavrnitve preko Tinderja ne čutijo več, kako dobri moški so. Ki zaradi zavrnitve dvomijo v svoj lastni jaz. V teoriji bi namreč vsak človek moral poznati svojo lastno vrednost, ne glede na mnenja in ravnanja drugih ljudi. V praksi je to skoraj nemogoče, ker smo samo četica socialnih opic v lepih oblačilih.

Vendar ni nobene potrebe, da se še naprej počutite tako nevredne, ker vas je ena Babura zavrnila. Lahko pogledate na to zavrnitev z druge plati in se iz tega kaj naučite, lahko vam da to še več zagona in moči. Zavrnitev nikoli ne bo prijetna izkušnja, ampak ni vam treba jokati patetično nad vrečko čipsa, ali še slabše, z utapljanjem v alkoholu.

Prva stvar, ki se je morate zavedati pri zmenkih, je, da ljudje, ki vas zavračajo, dejansko ne vedo toliko o vas. Razmislite o tem: ko nekoga vprašate, ali bo šel z vam ven, na spletu, ste z njim izmenjali petdeset besed. Ne vedo, kako očarljivi ste s svojimi najboljšimi prijatelji. Kako smešni in zanimivi ste v trenutkih, ko vas ne skrbi, kaj si ljudje mislijo o vas. Poleg tega vidijo še vaše slike, ki so lahko zelo zavajujoče, tako da ljudje sploh ne morejo vedeti o vas ničesar drugega, kot pa mogoče to, da imate rjave lase in rjave oči.

Kar vidijo, je zelo majhen delček tega, kar vi v resnici ste. Mogoče 5 % tega. In to je pravzaprav dobra novica, iz dveh razlogov. Prvi je, da se vam ni treba počutiti, kot da so sodbe čudnih žensk točne. Samo ugibajo. In drugič, lahko ugotovite, da je sprememba vašega celotnega življenja res težka, sprememba 5 % vas, tistega, ki ste mogoče na fotografiji, pa ni tako težka. Pojdite k frizerju, obrijte se, ali pa si kupite kakšno primernejšo majico.