6. Rdečelasci so stroji vitamina D!

Še bolj zanimivo je, ko gre za rdečelaske in njihove čarovniške zmožnosti. V skladu z The Big Redhead Book, rdečelaske proizvedejo več vitamina D v telesu kot ostali ljudje. Razlog za to je evolucija in njihova zgodovinska koncentracija v evropskih državah – obe sta rdečelaskam pomagali pri proizvodnji več vitamina D. Posledično rdečelasci nimajo potrebe, da preživijo toliko časa na soncu, kot drugi, da bi zapolnili svoje potrebne po vitaminu D. To je dobra stvar, če upoštevamo, kako občutljivi so lahko ljudje z bledo kožo.

Poleg tega, da potrebujejo manj sončne svetlobe, obstajajo še druge prednosti njihovih sposobnosti učinkovitega proizvajanja vitamina D. Natančneje, rdečelasci so manj ogroženi zaradi pomanjkanja vitamina D, kar pomeni, da so manj izpostavljeni tveganjem za bolezni, kot so sladkorna bolezen, rahitis in artritis. Sliši se, kot da so zmagali v genetski loteriji.

         7. Rdečelasci se borijo

Če boste kdaj v težavah, boste imeli srečo, da boste imeli rdečelasko ob sebi, da vam bo pomagala pri tem. To je zato, ker so rdečelaske zelo učinkovite glede v delovanju pod adrenalinom – še ena sposobnost, ki jo imajo rdečelasci. Začenjamo sumiti, da so morda nadčloveški z vsemi temi genetskimi prednostmi!

Vrhunska funkcija nadledvične žleze, ki jo imajo rdečelasci, je dvojna: ne samo, da proizvajajo več hormona v primerjavi z običajnimi ljudmi, temveč lahko tudi hitreje delujejo v težih situacijah, kot ostali. To pomeni, da lahko rdečelaske bolje delujejo v situacijah, ko se borijo, kar bi jim zagotovo dalo boljše možnosti za preživetje.

Ali je to lahko razlaga, zakaj so rdečelaske znane po svoji ognjeviti naravi? To sicer dvomimo, vendar se ne moremo ne spraševati, kakšne druge vplive ima lahko ta dodatni adrenalin na rdečelasce.

          8. Rdečelaske lahko bolje dišijo

Sliši se noro, vendar je res: rdečelaske imajo tako edinstveno biokemijo, da dišijo drugače kot ostali zemljani. To je bilo prvič zapisano leta 1866, ko je to je v svoji knjigi Le parfum de la femme zapisal dr. Augustin Galopin. Galopin v njej razpravlja o svoji teoriji, da ženske drugače dišijo glede na barvo las in ugotavlja, da so imele predvsem rdečelase ženske drug vonj.

Medtem ko Galopinove ugotovitve niso bile povsem znanstvene, je definitivno nekaj na tem, da imajo rdečelaske drugačen vonj. To je zato, ker je njihov kožni plašč (nevidna, lojnica nad kožo) bolj kisla kot vsi drugi. Rezultat? Ko razpršite parfum ali nanesete dišeče olje na kožo rdečelasca, diši drugače kot na blondincih ali rjavolascih. Prav tako vonj na rdečelascih ne traja tako dolgo. Kakšen čuden pojav!

       9. Rdečelasce vedno zebe

Imate prijatelja rdečelasca, ki se vedno pritožuje, da je preveč vroče ali premrzlo?

No, znanost je spet na strani naših rdečelastih prijateljev. Ista študija, ki je dokazala, da rdečelasci potrebujejo več anestezije kot drugi, je potrdila tudi to, da rdečelasce prej zebe, kot druge ljudi, ali pa jim je prej vroče.

Torej, kaj je o genu MC1R, ki rdečelaske naredi tako občutljive na bolj ekstremne temperature? Izkazalo se je, da lahko povzroči, da gen za detekcijo temperature deluje nadurno, zato dobesedno vpliva na to, kako se temperatura zaznava na genetski ravni.